top of page

Esteettömyys ja saavutettavuus

Järjestämme elokuvanäytöksiä useissa eri paikoissa, joiden esteettömyys ja saavutettavuus on hyvin vaihtelevaa. Olemme pyrkineet koostamaan tälle sivulle tietoa niistä paikoista, joissa käymme säännöllisesti. Tietomme ovat kuitenkin joidenkin paikkojen osalta puutteelliset. Jos haluat tarkempaa tietoa jostakin esityspaikasta, kehotamme ottamaan kyseiseen kouluun yhteyttä.

Pyörätuoliasiakkaan saattaja pääsee näytöksiimme ilmaiseksi. Myös muun kuin pyörätuoliasiakkaan avustaja tai tukihenkilö pääsee elokuviin veloituksetta, kun asiakkaalla on vammaiskortti A-merkinnällä.

Kuvaileva tekstitys auttaa viittomakielistä kuuroa tai kuulovammaista katsojaa nauttimaan elokuvanäytöksestä. Tekstitys sisältää kaikki elokuvan vuorosanat sekä kuvailua elokuvan äänimaailmasta. Lisätietoja tekstityksestä ja tekstitetyistä näytöksistä saat henkilökunnaltamme.

Esityspaikkojen tarkemmat tiedot

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virta (Hiomo-sali)

Automaattisesti avautuvat ovet, inva-wc ja autopaikka sisäänkäynnin läheisyydessä. Bussipysäkki kirjaston vieressä. Hiomo-sali on tasainen lattia ilman erillisiä tasoja. Hiomo-salissa on kaiken kaikkiaan hyvin huomioitu esteettömyys ja saavutettavuus.

 

Lempäälä, Hakkarin koulun auditorio

Auditorioon alatasolle pääsee esteettömästi. Alatasolla niukasti tilaa katsella elokuvaa, jos on pyörätuolissa. Salissa vaihtelevan kokoiset portaat sivuilla. Inva-wc sijaitsee auditorion sisäänkäyntien läheisyydessä. Läheisin julkisen liikenteen pysäkki 350 metrin päässä.

 

Ylöjärvi, Kauraslammen koulun auditorio

Auditorioon pääsee pieniä ovikynnyksiä lukuun ottamatta esteettömästi ja ylätasolla tilaa noin viidelle pyörätuolille. Inva-wc sijaitsee audiotorion sisäänkäyntien läheisyydessä. Julkisen liikenteen pysäkki parin kymmenen metrin päässä.

 

Hämeenkyrö yhteiskoulun auditorio

Auditorion pääsee esteettömästi erillisen oven kautta, joka avataan Filmipyörän henkilökunnan toimesta. Voit ilmoittaa meille etukäteen saapumisestasi maililla: filmipyora@elokuvakeskus.fi tai soittaa saapuessasi 045 608 3993 / 046 630 9664. Auditorion yläosassa on tilaa muutamalle pyörätuolille.

Inva-wc sijaitsee auditorion sisäänkäynnin läheisyydessä. Julkisen liikenteen pysäkki noin 200 metrin päässä.

 

Oriveden kampus, Klemetti-Sali

Esteetön sisäänkäynti ramppia hyödyntäen. Pyörätuoleille hyvin tilaa salin alatasolla. Ei inva-wc:tä. Julkisen liikenteen pysäkki noin 300 metrin päässä.

 

Ruovesi, Urheilutalo-tapahtumatila

Ulko-ovesta pääsee sisään ramppia pitkin. Esteetön pääsy salin alatasolle ja kahvilaan.

Erillistä inva-wc:tä ei ole. Julkisen liikenteen pysäkki noin 300 metrin päässä.
 

Pälkäneen yhteiskoulu

Auditorioon kulku vain portaita pitkin. Salissa ei ikävä kyllä ole tilaa pyörätuoleille.

Ei inva-wc:tä. Julkisen liikenteen pysäkki n. 300 metrin päässä.

bottom of page