TIEDOTUKSIA

Tiedote 22.7.2014

Pentinkulman päivien ulkoilmaelokuvana uusi kotimainen Vadelmavenepakolainen!

Pentinkulman päivillä on nautittu elokuvan lumoa aiemminkin ulkosalla tapahtuneissa elokuvateatteriesityksissä. Tänä vuonna uutuutena toteutetaan elokuvaesitys ensimmäistä kertaa digitaalisella elokuvateatterilaitteistolla, jonka avulla voidaan esittää tulevan lokakuun 3. päivänä ensi-iltaan tuleva kotimainen elokuva. Ennen esittämätön Vadelmavenepakolainen heijastetaan valkokankaalle perjantaina 1.8. klo 22.30 alkaen Vilpolan kentällä Urjalassa. Yksi ei muutu, eli tiedossa on ainutlaatuinen elokuvaelämys Urjalan idyllisessä kesäyössä.

Vadelmavenepakolainen kertoo Mikko Virtasesta, joka ei halua olla suomalainen mies, ahdistunut mörökölli, vaan kokee syntyneensä väärään kansalaisuuteen. Niinpä Mikko vaihtaa identiteettiä ja hänestä tulee Göteborgissa syntynyt avoin ja empaattinen Mikael Andersson, jolla on kaunis ja täydellinen ruotsalainen perhe sekä kartanomallinen Volvo. Muutoksen hinta on kova, mutta mihinpä ei ihminen olisi valmis saadakseen asua maailman demokraattisimmassa yhteiskunnassa, kansankodissa, missä ovetkin avautuvat kutsuvasti sisäänpäin.

Elokuva perustuu Miika Nousiaisen kirjaan, josta on tehty myös suuren suosion saanut ja usealla paikkakunnalla esitetty teatteriversio.

Yöulkoilmaelokuvanäytöksen järjestävät yhteistyössä Pentinkulman päivät -kirjallisuustapahtuma ja kiertue- elokuvateatteri Filmipyörä.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Outi Sippo-Purma
puh. 040 335 4268
pentinkulmanpaivat@urjala.fi
www.pentinkulmanpaivat.fi

Filmipyörä Jari Hallamaa
puh. 040 771 8424
filmpyora@pp.inet.fi
www.filmipyora.fi